6 Aprilie 2024

Irlanda de Nord

6 Aprilie 2024

Irlanda de Nord

Coasta Irlandei de Nord, deși extrem de inedită și fotogenică, este încă o destinație neexplorată la adevăratul ei potențial. Coloanele de bazalt de la Giant’s Causeway vor fi principala noastră țintă, însă vom mai trece pe la vreo 2 castele vechi si frumoase, vom vedea aleea fagilor seculari – Dark Hedges – și falezele impresionante de la Ballintoy și White Rocks.

Highlights
Highlights

Oportunități fotografice:

Ținutul Antrim și coasta Irlandei de Nord de aici este o destinație extrem de spectaculoasă și inedită. Nu degeaba este inclusă în patrimoniul UNESCO încă din 1987. Pe parcursul săptămânii noastre aici vom vizita mai multe locații cheie, toate aflate la o distanță relativ mică de cazarea noastră:

Giants Causeway - de departe obiectivul nostru #1. Cu ale sale peste 40.000 de coloane de bazalt hexagonal aflate chiar la limita mării, va fi locul unde vom experimenta atât peisaje largi cât și detalii sau fotografii mai abstracte, în diferite condiții de lumină (fiindcă vom face mai multe vizite).

Dark Hedges - o alee cu zeci de fagi de cca 300 de ani pe lateralele ei - un loc de poveste pe care merită să-l vizităm odată.

Ballintoy - un mic sătuc de coastă, locație unde s-au filmat multe scene din celebrul Game of Thrones și unde relieful spectaculos se pretează din nou foarte bine fotografiilor de "seascape".

Dunluce Castle - probabil cel mai cunoscut și fotogenic castel din Antrim.

White Rocks - o zonă foarte aproape de restul, dar la care geologia este complet schimbată: faleză înaltă și arcuri din calcar alb, continuate de o plaja mare de nisip fin.

 • Grup restrâns și condiții optime pentru învățare
 • Ture de dificultate medie în zone cu potențial fotografic deosebit
 • Transportul local și cazarea incluse în preț
 • Trainer la dispoziția grupului, cu experiență în abordarea peisajelor de coastă

Ziua 1: Acasă – Belfast:
Vom ajunge aici după prânz, luăm mașina și mergem cca o ora până în Bushmills, unde ne cazăm. 

Ziua 2 – 6:
În fiecare zi, în funcție de vreme, vom alege o direcție de deplasare și vom face mai multe vizite la cele mai frumoase locații.

Vom merge de vreo 3-4 ori să fotografiem la Giants Causeway și ale ei coloane de bazalt.

În alte zile, vom merge la răsărit la White Rocks sau la apus la Ballintoy.

Vom mai vizita și castele de la malul mării, iar dacă prindem o zi ploioasă, putem dă ne "refugiem" și să facem turul uneia dintre cele mai vechi distilerii de whiskey (peste 400 de ani!): Bushmills.

Ziua 7: Bushmills –Belfast - acasă:
Pornim de dimineață spre aeroport și ne întoarcem acasă după o săptămână plină petrecută pe coasta acestei țări minunate.

Acest program este unul orientativ, el putand fi modificat in functie de vreme sau de alti factori.

Prețul include:
 • cazare în 2 căsuțe cechete adiacente lângă Bushmills
 • mașină de 9 locuri
 • combustibil
 • taxa de organizare
Prețul nu include:
 • biletul de avion către și dinspre Belfast
 • mâncarea (aprox. 200 euro)
 • asigurarea de călătorie – obligatorie

Irlanda de Nord

6 Aprilie 2024

Cazarea se face în două căsuțe drăguțe, una lângă alta, aflate la 3 mile în afara satului Bushmills. Vom fi înconjurați de câmpuri verzi, oi care pasc liniștite și vom avea parte de multă liniște. Avem câte 2 respectiv 3 dormitoare și câte o baie în fiecare casă. Pe lângă acestea, mai avem bucătărie complet utilată, living și priveliște spre grădina proprie. Prosoapele, așternuturile, accesul la internet și curățenia finală sunt incluse în preț.

În ceea ce privește mesele, putem să le servim într-unul din restaurantele aflate în zonă, pe traseu, într-un han tradițional, sau să le pregătim în bucătăriile căsuțelor. Acestea au toate dotările necesare. Puteți lua o parte din alimente de acasă – fructe uscate, nuci și semințe, batoane energizante etc., urmând să cumpărăm restul din supermarketuri. Trebuie să știți că prețurile în Irlanda de Nord sunt în general măricele. Însă alimente de bază ca pâinea, ouăle și laptele pot fi cumpărate la prețuri accesibile. Vă vor trebui în jur de 200 euro pentru mâncare în această călătorie. Se poate plăti peste tot cu cardul, deci nu aveți nevoie de cash la voi.

În această perioadă, temperaturile pe coasta Irlandei de Nord pot fi foarte variabile. Putem avea noroc, să prindem zile însorite în care să ne fie suficient doar o bluză/polar, dar putem să prindem și ploaie și vânt puternic.  Astfel, putem avea variații de la 5-10°C noaptea, până la 15-20°C pe timp de zi. Însă, chiar dacă va fi vreme rea, noi ne vom “încălzi” ochii, inimile și…senzorii aparatelor cu peisajul frumos de peste tot unde vom hoinări.

Termene și condiții de plată:
 • 500 € se achită imediat după formarea grupului și este nereturnabil. Această sumă se returnează doar dacă participantul care nu mai poate veni găsește un înlocuitor.
 • restul sumei se achită până la 1 ianuarie 2024
 • plata se face în lei la cursul BNR + 1,5%
 • orice schimbări majore de curs valutar (gbp-eur) se reflectă în prețul turei
 
Penalități în caz de anulare:
 • 30% pentru anulare cu 3 luni înainte de plecare
 • 50% pentru anulare cu 2 lună înainte de plecare
 • 100% pentru anulare cu 1 lună înainte de plecare
 • sumele plătite (exceptând biletul de avion) se returnează integral dacă se găsește un înlocuitor

CONDIȚII DE PARTICIPARE​

 • datorită vremii imprevizibile nu putem garanta că vă veți întoarce cu imaginile dorite;
 • înscrierea la această tură foto presupune luarea la cunoștință și acceptarea informațiilor prezentate în secțiunile acestei pagini
 • Datorită cererii mari pentru unele călătorii, locurile se ocupă destul de repede. În cazul în care nu ai reușit să te înscrii la timp, te pot trece pe lista de așteptare actualizată, urmând să te anunț dacă se retrage cineva.

  De asemenea, poți rezerva un loc din timp pentru aceeași călătorie de anul viitor, la contact@horia-bogdan.com sau telefonic la 0744691779.

ABONEAZA-TE LA NEWSLATTER

Imagini din acest tur
IMG_0639_2
DSC01499
DSC01562
IMG_4949
DSC01574
DSC01614
DSC01647
DSC01703
IMG_0050
IMG_0164
IMG_0166
IMG_0207
IMG_0291
IMG_0304
IMG_0316
IMG_1034
IMG_3548
IMG_4646
IMG_4820
IMG_4966

Horia Bogdan

Fotograf si ghid

Eu, Horia, sunt biolog, fotograf și mare împătimit al întregii zone britanice, pe care am vizitat-o de multe ori până în prezent. În anii trecuți, am mai organizat tururi foto în mai multe regiuni ale Scoției, sudul Angliei sau Irlanda de Nord - toate zone pe care vi le recomand să le vizitați și fotografiați...cu sau fără mine. Când nu organizez călătorii, merg pe munte, mă uit diligent la Marile Premii de MotoGP și Formula 1, sau îmi planific următoarele explorări ale lumii naturale.